onsdag 30 januari 2013

Knäproblem och förhöjt blodsocker

Jag blir frustrerad över mitt onda vänsterknä. Men igår tränade jag box och som ett brev på posten, blev knät sämre. Imorse simmade jag i 25 minuter. På kvällen var jag på ljusparty hos en kompis och jag promenerade dit och hem. Så totalt sett har träningen blivit ok idag. Tänkte köra rodd imorgon, men har känningar i halsen. Istället tar jag en långpromenad imorgon och tränar rygg, armar och mage i trx:en hemma. På fredag tänker jag simma igen, bara jag slipper halsont och hoppas knät är ok, eftersom jag vill träna bootcamp på söndag.

Igår var jag på hälsokontroll. Blodtryck 124/70, kolestrol 4,1, blodvärde 138, normal hörsel, men blodsockret låg på 7,6 och var för högt. Jag ska ta ett nytt prov på fastande mage, för att vara säker på att jag inte har diabetes. Jag har inte varit onormalt törstig, haft huvudvärk eller varit trött, så jag är övertygad om att jag inte har diabetes, måste vara tillfälligt förhöjt värde...

söndag 27 januari 2013

Bootcamp

Idag var det ett tufft Bootcamp pass med mycket ben och armar och kondition. Enligt pulsklockan, brände jag 800 kalorier på 90 minuter. Nu är jag helt mör i kroppen. I eftermiddag har jag färgat håret. Som vanligt har jag hennafärg (kastanjebrun), så det blir som en nyttig inpackning för håret. Annars har jag tvättat, vikt tvätt och betalat räkningar. Jag har läst ut en pocketbok och ska starta på den andra nu. Att läsa är en av de bästa saker man kan göra i livet tycker jag.

torsdag 24 januari 2013

Kvällsträning

Ikväll blev det ett trx-pass. Det gick bra, men nu känner jag ömhet i knäna. Imorgon ska jag spela badminton, men lördag blir vilodag säger knäna.Det är första veckan på länge som jag inte har träningsvärk. Kanske kommer den imorgon.

Jag är trött på magen som inte vill bli plattare. Vet att det ska vara bra med mindre kolhydrater och mer protein. Men jag orkar inte träna då. Istället försöker jag äta små portioner och ofta. Får se om det ger resultat...

Aj, aj

Ont i rumpan idag... kul med spinning, men inte med smärtan i rumpan. Sätter mig med stor försiktighet idag : )

Imorse tränade jag rodd i 45 minuter (med stretchning). Jag rodde 6,3 km och det var ett jättekul pass. Trots att klockan bara var 6:15 var alla pigga och sjöng med i slagdängor som "Kung för en dag", "Tycker om dig", "Jag vill vara din Margareta". Humöret var på topp efteråt! Perfekt start på dagen.

onsdag 23 januari 2013

Spinning

Idag har jag provat spinning och till min stora förvåning tyckte jag det var kul. Jo, jag fick jäkligt ont i rumpan, samma elvor som när man rider på en häst typ. Dessutom fick jag ont under fötterna, trots det var det kul. Hade inte pulsklockan på, men tror inte att den var så hög. Svetten lackade, men jag flåsade inte max.

tisdag 22 januari 2013

Ingen förändring

Jag hade inte gått ner ett endaste gram. Nåja, jag känner mig slankare och det betyder ju också något. Ikväll blev det box-pass. Pulsklockan visade att jag förbrände 660 kalorier under en timmes träning.När jag kom hem åt jag lite salta jordnötter. Coachen har sagt att det är bra att äta efter ett tufft träningspass. Kroppen måste ges chans att återhämta sig. Knäna och benhinnorna är lite ömma. Tror det beror på fredagens trx-pass, då vi gjorde benövningar i parti och minut...Får se hur jag känner mig efter morgondagens spinning.

Nu sitter jag och spretar med tånerna, som ska vara bra när man har hallux valgus...

måndag 21 januari 2013

Ny vecka

Imorgon är det invägning. Jag och chefen väger oss varje vecka och dokumenterar. Det är kul när vikten går åt rätt håll. Blir spännande att se hur det har gått i veckan. Det känns som att jag har tappat lite. Ibland minskar jag i omfång utan viktnedgång, så jag kan inte bara gå på vikten.

Den här veckan ska jag prova spinning för första gången. Tror att det är nyttigt men skittrist...Jag har upptäckt att jag är "trög" när jag ska begripa instruktioner kring olika övningar. Det gäller speciellt cirkelträning. Jag har problem att komma ihåg hur många repetioner som ska göras och förstå vad som ska göras. Konstigt, eftersom jag har ett "elefantminne" i jobbet som är mer teoretiskt. Förstår inte att jag har så svårt med det här. Kan det bero på att jag har för lite erfarenhet kanske?

lördag 19 januari 2013

Helg

Igår tränade jag trx-bootcamp. Det var ett tufft pass med mycket ben. Jag har en otrolig träningsvärk idag. Skönt med vilodag idag. Har myst med äldsta dottern, hälsat på min pappa och ikväll är vi bjudna på en examensfest.

onsdag 16 januari 2013

Onsdagsmys

Igår myste min kompis Katta och jag efter trx-passet, med te, kaffe och mackor. Vi var trötta båda två, men vad härligt det är att ha tagit ut sig fysiskt och sen sitta och slappna av och bara prata.

tisdag 15 januari 2013

Resultat

Veckans invägning gick bra. Jag har gått ned 800 gram på en vecka. Så nu väger jag 70,15 kg. Skönt att träning och minskat sockerintag ger resultat. Nu blir det ett box-pass :-)

måndag 14 januari 2013

Ny vecka

Måndag igen, veckorna susar förbi. Skönt att det blir ljusare och ljusare ute. Idag blev det en promenad, eftersom kroppen inte känns hundra, men imorgon hoppas jag orka med ett box-pass. Är trött och sliten idag, så det blir snart sängen.

lördag 12 januari 2013

Förkyld

Imorse vaknade jag och kände mig hängig. Efter en lite stund började jag nysa och förkylningen var ett faktum. Om jag inte hade känt mig hängig, hade jag kunnat träna. Men jag har tillräckligt svårt med konditionspass fullt frisk, därför hoppar jag över Bootcamp idag. Försöker att inte känna mig stressad över att det inte har blivit träning under tre dagar nu.  I fredags fikade jag med fd arbetskamrater, igår firades min man hela dagen och idag är jag krasslig. Men tre träningspass på en vecka får vara okej.

Idag blir det till att tvätta och städa övervåningen. Undervåningen städades igår inför firandet. Det är det bästa med att ha två våningar, man kan ha rörigt på den övre och prydligt på den undre. Ja och megarörigt källaren, ha ha. Källaren lovprisar jag i många nödsituationer. Den är på 80 kvadrat och innehåller ett stort rum med två små fönster. Där har vi tvättmaskin och torktumlare, snickarbänk och verktyg. Golv, tak och väggar är i sten. Det är kallt där och lågt i tak. Sen finns ett rum med träpanel på väggarna, ett pyttefönster, pergogolv och där det är varmt. Rummet används som torkrum för tvätt. I ett annat mindre rum med hyllor har vi flyttkartonger med julsaker, krukor, prydnadssaker, gamla lampor m.m. I en skrubb har vi målarfärg, lacknafta, täckpapper, plast, penslar, kitt, spackel, slippapper m.m. Så även om det periodvis är rörigt där nere, finns det en viss systematik i röran...

fredag 11 januari 2013

Fredagsmys

Äntligen är det fredag! Slutade tre idag och skyndade mig till stan, där tre fd arbetskamrater väntade. Vi fikade, myste och pratade. Härligt! Ingen träning idag och det känns helt ok. Imorgon hoppas jag på promenadsällskap...

torsdag 10 januari 2013

Koll av ögonen

Idag var jag ledig eftersom jag var till USÖ och fick ögonen kollade. Efter näthinneavlossningen och operationen av högra ögat för drygt två år sen, har jag blivit kallad på kontroller. Det beror på att man vill se om jag har fått  gråstarr, vilket man brukar få när man har varit inne och bökat i glaskroppen. Men det finns inga tecken på det och näthinnan sitter fint (även i det vänstra ögat). Trots att jag ser blixtar varje dag i det opererade ögat. Läkaren tror att det är ärrbildning efter laserbehandlingen som "spökar" som blixtar. Förutom att han opererade ögat, tog bort så gott som hela glaskroppen, satt fast näthinnan och fyllde på med gas, så blev ögat också laserbehandlat flera veckor efter operationen. Det gjordes som en säkerhetsåtgärd, mycket säkert beroende på att jag var så orolig över blixtar jag hade i ögat igen. Skönt att det var okej i alla fall. Men sorgligt att världens bästa ögonläkare ska flytta till England :(


tisdag 8 januari 2013

Trött

Ikväll var jag på ett tufft box-pass. Vi fick till exempel köra 10 raka slag, 10 krokar, 10 upper-cut och därefter göra 6 Burpees. Sen började det om med tio av varje medan Burpees minskade från sex till fem, fyra osv. Nu är jag helt trött i kroppen. Passer varade i en timme, 599 kalorier brändes och pulsen låg i genomsnitt på 82 % av maxpulsen. Vissa stunder var jag illamående av trötthet. Det blir skönt med en gymfri dag imorgon!

måndag 7 januari 2013

Måndag

Nu är jag tillbaka på mitt jobb som jag varit tjänstledig från. Det kändes toppen, förutom att den som har vikarierat för mig inte hade plockat ned sina foton på sina barn. Dessutom hade hon lämnat en halvt utdrucken drickesburk. Burken kan jag förstå, men att lämna fotografier på de egna barnen i någon annans "ägo" skulle jag aldrig göra, oavsett hur sur jag var.

Jag plockade ihop alla bilder och la dem på en hylla i rummet, tänkte att hon kommer väl och hämtar dem snart, om någon timme, eller snarare dag...

Idag har jag tränat Trx i 45 min. 400 kalorier brände jag och snittpulsen låg på 77 % av maxpulsen. Kroppen kändes bra, men mountain climb i 45 sekunder klarar jag inte (klarar 30). Nu slappar jag i soffan - skönt!

lördag 5 januari 2013

Bootcamp

Vaknade med världens träningsvärk i vaderna. Förmodligen kommer den från allt hopprepshoppande under fredagens trx-pass. Idag blir det Bootcamp från klockan 10:00-11:30. För första gången ska vi träna inomhus. Det är för isigt/kladdigt att springa på gräs just nu, eller att göra övningar på marken. Så idag får vi hasa, åla och rulla inomhus. Det är bäst att ta på sig långärmat, så man slipper friktionsskador på armbågarna. I vanliga fall är passet två timmar långt, men inomhus blir det 1,5. Det räcker gott och väl, tycker jag.

torsdag 3 januari 2013

Dagens utmaning

Idag har jag verkligen utmanat mig själv gällande maten. Frukost: sportknäcke med bregott o en kopp kaffe med mjölk. Mellanmål: en banan skivad mellan två fullkornsmackor o en kopp kaffe. Lunch: youghurt med frusna blåbär, björnbär, hallon och vinbär. Mellanmål: fruktsallad o kaffe. Kvällsmat: färsk pasta med hemmagjorda köttbullar o ett glas zero. Efter trx.passet blir det en banan o ett glas mjölk. Det är väl själva den om inte viktkurvan ska peka nedå snart...

onsdag 2 januari 2013

Träning med pulsklocka

Ikväll tränade jag trx med pulsklockan på. Det visade sig att min snittpuls låg på 77 % och jag brände 540 kalorier. Underbart att det ger så mycket kondition förutom styrka.

Idag var det strålande väder, så jag har varit på en timmes promenad också med bästa vännen. Alltid kul att bubbla om allt och ingenting. På eftermiddagen körde jag pappa till fotvården och därefter var syrran här på fika. Det var mysigt.

tisdag 1 januari 2013

Dagens träning

Kände mig pigg idag,  trots nyårsfirande, så det blev en timmes powerwalk. Äntligen kunde jag prova pulsklockan (det var batteriet som behövde bytas). Enligt den brände jag 340 kalorier, vilket kändes bra. Svanken smärtar mindre idag. Hoppas jag är helt bra imorgon, då jag planerar att träna Trx.