lördag 23 februari 2013

Lite snabbare

I eftermiddags gick och joggade jag om varannat samma tur som i tisdags. Benen kändes tunga efter allt hopprepshoppande igår. Men jag kämpade på och det visade sig att rundan tog 49 minuter istället för 52. Det var ju glädjande. Nu gäller det att strecha och gå på hälarna (bra för benhinnorna).

fredag 22 februari 2013

Trx-bootcamp

Trött men nöjd efter morgonpasset. Det var mycket hopprepshoppande och en ny övning: single leg burpees. Det var kul men svårt. Baklänges burpees fick vi också göra, vilket är en kul omväxling till vanliga burpees. Mina favoritövningar är lunges, balance lunges och sidoplankan. Tänk vad jag avskydde alla magövningar för mindre än ett år sen.

torsdag 21 februari 2013

Superskön eftermiddag

Idag promenerade jag i nästan två timmar. Det var underbart ute. Några minusgrader, vindstilla och solsken. Mitt tempo var långsamt, jag bara gick och njöt av solen och de vackra omgivningarna. Hämtade kraft och positivitet, något jag har nytta av många dagar framöver. När jag kom hem banade jag bullar och lagade kvällsmat.

Njutningsfull promenad

tisdag 19 februari 2013

Första joggingturen i år

Det blev mörkt innan jag gav mig ut på en joggingtur. Jag joggade och gick om vartannat och jag tippar på att rundan var ca 4 km. Det tog 52 minuter och jag brände 361 kalorier. Kroppen kändes bra och jag kunde till och med trycka på lite. Strechade rejält när jag kom hem, yogade lite. Älskar känslan när min kropp svarar på min träning och det går lätt. Känner mig nästan hög, så glad är jag :D




söndag 17 februari 2013

Grinigt

Under lördag söndag har jag varit grinig, ja värsta bitchen faktiskt. I eftermiddags kom min kompis och vi gick en promenad på 50 minuter, fikade och därefter körde vi ett rodd/trx-pass. Innan passet var vi lika sega båda två, drog benen efter oss och hade helst skippat träningen. Vi erkände båda att vi var tjuriga. Suckande gick vi motvilligt iväg.

Passer började med rodd och det gick kanonbra! Svetten lackade och vi orkade med övningarna på ett bra sätt. Därefter kom trx-övningarna som också gick riktigt bra. Efteråt var vi som nya människor, glada och nöjda. Härligt! Måste vara endorfinerna som jagade bort grinigheten :)

fredag 15 februari 2013

Simning som skonsam träningsform

Igår morgonsimmade jag 31 minuter och brände 240 kalorier (enligt pulsklockan). Under hela passet tänkte jag på hur jag använde armarna och försökte att röra dem minimalt. Vänsteraxeln smärtade nämligen lite efter en övning i Trx:en, tror den kallas för skorpionen. Nåväl, simningen gick så klart långsammare den här gången och det gjorde att jag inte fick upp pulsen så bra. Simning ska ju vara en skonsam träningsform för oss motionärer. Men jag hade ont i vänster knä hela passet och det blev värre under dagen och på kvällen värkte knät. Nu känner jag inte för att simma mer, måste jag erkänna. Tror inte det är en skonsam träning för just mig och mina knän.

Det lustiga är att jag brukar få mindre ont av knät när jag joggar. Även om jag har ont i knät innan, kan smärtan avta eller försvinna efter en joggingtur. Det gäller inte vid löpning med hastiga start och stopp, såsom badminton. Då försämras knät rejält.

torsdag 14 februari 2013

Bilder

Jag blir så himla irriterad över att jag inte klarar att lägga upp bilder på bloggen. Grrrr!

onsdag 13 februari 2013

Endorfinkick

Ikväll tränade jag Trx. Passet innehöll flera nya övningar som var riktigt tuffa. Många gånger tänker jag "det kommer aldrig att gå", men så försöker man och upptäcker att man kan lite. Idag klarade jag en helt ny övning som jag aldrig trodde jag skulle klara. Då känner jag endorfinerna spruta och lyckokänslorna snurrar. Vad härligt att känna sig stark, att kontrollera kroppen.

tisdag 12 februari 2013

Oförändrad vikt

Näpp, ingen viktnedgång den här veckan. Kanske beror det på att vi var bortbjudna i helgen och det då blev lite sött iform av efterrätt. Nåja, så länge jag inte går upp är det bra. Jag vet ju hur segt det är att plocka de där sista kilona. Idag smaskade alla på semlor som chefen bjöd på. Jag åt 1/4 semla (ca 100 kalorier). Sammanlagt har jag gjort av med 480 kalorier idag genom promenader (enligt pulsklockan). Jakten på endorfiner gjorde att jag struntade i snön som piskade i ansiktet. Lustigt hur jag plötsligt kan studsa upp ur soffan, klä på mig och ta en timmes powerwalk. Mötte nästan ingen människa när jag stretade gata upp och gata ned.

Idag har jag haft en svacka i tankarna när det gäller socker. Snålvattnet rann till när jag tänkte att en liiiten godispåse inte kan skada... Lyckligtvis kunde jag hejda impulsen med hjälp av sockerfritt tuggummi. Varför kan inte jag få en viktnedgång av det förresten? Har läst om människor som plötsligt gått ned i vikt och trott att de lidit av någon sjukdom, när det istället visade sig att det var sötningsmedlet de gick ned i vikt av. Inte jag inte, mina kilon är som fastetsade...

söndag 10 februari 2013

Trx

Igår kunde jag äntligen träna igen och det blev mitt favoritpass Trx. Kroppen hängde med ok trots uppehåll på tio dagar. Ja, det var ännu längre sedan jag tränade just trx. Armarna skakade i slutet av passet, men det flesta övningarna gick bra. Det var mycket armar och ben med armhävningspyramid, spiderman, burpees, fallskärmshopp, knäböj a diverse slag.Trodde knät skulle bli sämre, men det känns bättre  idag - skumt!

tisdag 5 februari 2013

Invägning

Japp, idag var det dags för invägning och den här gången hade jag gått ned till 69,5. Skönt att vikten går åt rätt håll, trots att jag inte har tränat på sex dagar. Idag har det snöat rejält och de har inte hunnit ploga gångvägarna, så det var jobbigt att gå till och från jobbet.

Ikväll är jag riktigt trött. Saknar endorfinerna från ett riktigt tufft träningspass.För första gången på länge har jag känt sötsug också. Lyckligtvis kunde jag hejda mig från impulsen att köpa godis. Köpte en bok istället.