tisdag 30 april 2013

Valborg

Skönt att vara ledig imorgon! Har hunnit diska, dammsuga och tvättar ett par maskiner redan idag. Imorgon blir det frukost och sen ett träningspass hemma, Ikeabesök och lite pussel hemma. Kanske hinner jag läsa ut en pocket också :)

söndag 28 april 2013

Livet runt 50

Ålder är något jag sällan tänker på. Men idag råkade jag läsa att man ska träna försiktigt när man är runt 50. Snart är jag 49 och jag upplever att jag är starkare än någonsin. Situps, plankor, armhävningar, rygglyft, benövningar, ja en hel radda övningar klarar jag bättre än i tjugoårs åldern. Visst var jag tjejen som hatade gympan, skyllde på eksem och satt på bänken lektionerna igenom. Men ändå, visst är det konstigt att känna sig starkare än någonsin i min ålder? Min idrottslärare skulle inte tro sina ögon, om hon såg mig nu :) Därför känns det underligt att jag ska tänka på att träna försiktigt.
Det bästa med att närma sig 50 är att jag bryr mig mindre om vad andra tänker. Är mindre orolig och nervös i nya situationer och känner mig mer harmonisk. Vad gör det att jag är rynkig, bara jag får vara frisk och stark. Just ikväll är jag lite trött, men det är inte konstigt efter helgens strapatser :)

Bilder från helgen

Sundsvall är en fin stad, men jag blev inte lika förtjust i den som i Göteborg. Helgen var trevlig med guidningar, god mat och dryck. Deras hus var helt nyrenoverat och vi bodde avskilt i källaren med egen toa och dusch. Vi har promenerar mycket och ätit vettigt, dvs inget sött.

lördag 27 april 2013

Sundsvall

Vi har blivit guidade hela förmiddagen. Underbar stad :)

torsdag 25 april 2013

Roadtrip

Vid lunchtid åker världens bästa man och jag till Sundsvall. Jag har aldrig varit där, så när en kompis flyttade dit och generöst erbjöd oss att bo där, tog jag chansen. Det ska bli skitkul! Först och främst att träffa min kompis så klart, men också att upptäcka en ny stad. Att börja fantisera om hur det skulle vara att bo där. Vem vet, jag kanske blir lika förälskad i Sundsvall som i Göteborg :)

Skönt

Ikväll blev det ett gruppträningspass - Tabata. Härligt att bli lite pressad av en tränare, gott att vara igång igen.

Torsdagstankar!

Sol och blå himmel och nu släpar jag bara med två mindre uppgifter på jobbet. Igår gick jag till och från jobbet och det kändes himla bra. Som vanligt är jag snuvig och igår stack det lite i halsen. Förbannat segt virus det här! Nåja, jag är inte så påverkad fysiskt, så jag ska inte klaga.

Igår gick en kollega hem. Hon lämnade väska, plånbok på jobbet och bara gick. Orkade inte längre, så hon gråtandes. Fy fasen vilket samhälle vi lever i! Press på flexibilitet, kunnighet, snabbhet och bemötande. Inom alla dessa områden ska du helst bara bli bättre och bättre. Bli mer flexibel, gör fler arbetsuppgifter, gärna sådana du inte är utbildad för. Utveckla dina kunskaper, du känner väl till all programvara och gärna lite till, utveckla nya metoder. Var jäkligt snabb att leverera "produkter" såsom protokoll. Bemötande är en visa för sig... Var alltid positiv till alla människor du möter oavsett hur de behandlar dig, för du vet väl att du inte ska ta det personligt! Istället agerar du professionellt och sväljer förtreten. Du är väl inte överkänslig eller har samarbetssvårigheter...

För den som slutar att bli bättre, slutar att vara bra... eller?

tisdag 23 april 2013

Nystart

Vaknade full av energi... Inte alls, utan vaknade och kände mig trött och tung i kroppen. Men solen skiner och jag pepptalkade mig själv: du orkar, du är piggare än du tror, du är stark! Om inte annat, så blir jag piggare efter promenaden till jobbet :)

måndag 15 april 2013

Mitt eget pass

55 minuter tränade jag inklusive uppvärmning, strech och lite rörelseträning. Dips på bänk, rygglyft med hantlar och burpees blev för mastigt för mig. Hantlarna på rygglyften fick jag lägga bort efter första 20 sekunderna (vad tänkte jag?!), Dips på bänk klarade jag med nöd och näppe och sista burpeen hoppade jag över (att det är så lätt att fuska när det tar emot).  Alla andra övningar gick bra. Tåhävningar i trappa är en grym övning, he he imorgon kommer det att göra ont i vaderna gissar jag :D

torsdag 11 april 2013

Gymmat

Idag har jag varit till ett annat träningsställe och gymmat. En av mina äldsta kompisar är instruktör där, så hon var naturligtvis med och hjälpte mig. Vi körde rygg, axlar, framsida lår, baksida lår, väder och rumpan. Rumpövningen var roligast. Imorgon kommer jag ha grym träningsvärk :)

måndag 8 april 2013

Tabata

Ikväll blev det ett Tabatapass. Trodde att jag skulle märka av förkylningen, men det gick kanonbra! Tiden flög fram och jag var häpen när vi kom till sista övningen. Härligt!
När vi var i Strömstad var jag allergisk, men vet inre mot vad. Så länge jag var utomhus, var detbokej. Inomhus fick jag astmakänning, nästäppa, kli i ögonen och kronan på verket, prickar i ansiktet.  Avskyr den där kliande känslan kombinerat med andningssvårigheter. Kanske har de haft en katt på besök i huset?

lördag 6 april 2013

Svag och darrig

Just så känner jag mig efter 6,6 km lång promenad. Förmodar att det är förkylningen som spökar. Här är lite bilder från promenaden i alla fall.

fredag 5 april 2013

Framme

Nu är vi i Strömstad, härligt : )

onsdag 3 april 2013

Våfflor

Våfflor på mandelmjöl och stevia. Supergoda :)

Joggat

Joggade 2,5 km på förmiddagen. Kilometertiden var strax över 6 minuter och det är jag supernöjd med eftersom mitt mål är att bli snabbare än 7 min/km på en runda om 3km. Min älskade Adidas är perfekta, men uj så halkiga på snöis underlag...