torsdag 30 maj 2013

Härligt!

Ikväll blev det ett gruppass, nämligen TRX. Ett tufft pass som inleddes med två minuter hopprepshoppande. Vi hoppade seda rep 40 sekunder mellan varje block. Första gången jag var på ett sådant här pass, ville jag aldrig gå dit igen. Nu klarar jag hoppandet utan problem och kan till och med öka intensiteten sista omgången. Härlig känsla när man känner sig stark!

tisdag 28 maj 2013

Box-pass

Kvällens gruppträning blev ett box-pass. Det var två veckor sedan vi körde förra passet. Trots det kändes det mycket lättare redan den här gången. Katta och jag peppade varandra och enligt pulsklockan brände jag nästa 400 kalorier.

Dagens invägning visade att jag hade gått upp 350 gram från förra veckan och det är jag supernöjd med :)

måndag 27 maj 2013

Inställt pass

Idag var Tabata-passet inställt. Det är tredje gången det blir inställt på en måndag. Trist, men jag passar på och umgås med äldsta dottern som är hemma, så det blev ingen träning alls.

torsdag 23 maj 2013

Tufft träningspass

Ikväll blev det ett Tabata-pass. Katta och jag kände oss flåsiga bara vi gick uppför trappan till gymmet. Hur ska det här gå, frågade vi oss. Konstigt nog gick passet riktigt bra. Den sista "bendödaren" var oerhört tung och flera gånger klarade jag endast av att göra fyra repetitioner.

Nu ligger jag i soffan och är utslagen. Egentligen borde jag gå ut och kratta kottar och barr och slänga, eftersom de kommer och tömmer tunnan imorgon. Tyvärr orkar jag inte, det blir fler tillfällen. Nu njuter jag av känslan av varma, mjuka, trötta, slappa muskler.

onsdag 22 maj 2013

Trädgårdsarbete

Jag älskar att vara i trädgården och greja. Ikväll sken det upp och det var så gott som vindstilla. Ett par buskar har dött, så jag klippte och bar bort skräp, rensade rabatter och bara njöt av försommarens dofter. Ingen träningsvärk och kroppen känns stark. Eftersom det har regnat en hel del känner jag inte av pollen så mycket. Skönt!

tisdag 21 maj 2013

Crossfit-tabata

Kapp, det blev ett crossfit tabata-pass. Jobbigt så in i bängen med många hopp. Så det känns himla skönt att det är över :)

Dagens invägning gick finfint, ytterligare några gram nedåt. Nu har jag 1,5 kg kvar till målvikten.

måndag 20 maj 2013

Motivation

I morse var jag seg och fick ha en inre dialog med mig själv: du blir inte piggare av att ligga kvar några minuter till i sängen. Upp kom jag och märkte genast hur stel jag är i kroppen. Om kvällarna tänker jag att morgonjogg är en utmärkt idé. På mornarna tänker jag: aldrig, kroppen är för trög och seg innan frukost.
Ikväll ska jag och Kinna träna på hennes gym. Vi vet inte vad än bara, men det spelar ingen roll, bara att träna tillsammans är kul!

Kvällens träning

Idag blev det en joggingtur som träning. Turen är bara på 1,3 km lång men är superkuperad med bland annat ett grymt parti om 350 meter uppförsbacke plus trappor. Så km tiden är strax under 7 min/km. Men jag hoppas kunna förbättra den snart.

söndag 19 maj 2013

Trött men lycklig

Sex timmars trädgårdsarbete idag och det känns i kroppen. Jag har krattat, suttit på huk och rensat, burit 20 femtioliters säckar med jord, sopat gatan ren från grus, klippt gräset, sågar lite och spritt hönsgödsel och Stroller. Gissar att jag kommer att ha enorm träningsvärk imorgon. Men jag märker att jag orkar mer sedan jag blev träningsnörd. Känns bra att jag kan bli starkare och starkare, trots att jag är 49 år snart. Kan jag, kan du!

Vår kuperade trädgård

Tränat armar

Idag sågade jag ned delar av ett äppelträd som är dåligt. Gäddhänget fick sig en omgång :)

Uppvärmning

Startar dagen med lite gräsklippning. Fåglarna kvittrar, behaglig temperatur och jag älskar att röra på mig!

fredag 17 maj 2013

Årets första

Äntligen är det så varmt (trots att det är mulet) att vi kan äta frukost på altanen. Underbart!

onsdag 15 maj 2013

Obehaglig överraskning

Idag när jag gick till TRX-passet tänkte jag "vad är det där för svart fågel som flyger omkring", ja det visade sig att det inte var någon svart fågel. Det var något svart som for runt i mitt högeröga (det som opererades 2010). Det är en svart prick. Jag har gråa grejer som flyter runt i andra ögat, så jag vet att det är normalt. Men den här är kolsvart och rund. Så nu tycker jag synd om mig själv. Varför kan inte mina ögon sköta sig!? Suck! Det får bli ett samtal till USÖ imorgon, om inte undret har skett, så pricken är borta...


tisdag 14 maj 2013

Underbar morgon!

Solen skiner och sjön är alldeles blank. Vi har ju en jättefin utsikt över sjön, men det syns inte så bra på bilder tycker jag. Trodde att jag skulle vakna ledbruten idag, men känner mig som vanligt (träningsvärken kommer väl imorgon). Idag ska jag till en annan arbetsplats och handleda. Det är alltid pirrigt innan jag kommer iväg. När jag får en fråga om en arbetsuppgift som är utmanande blir jag först superglad och entusiastisk. Ju mer det där utmanande närmar sig, desto pirriggare blir det och jag kan då ställa mig frågan "hur i hela friden kunde du vara så dum och tacka ja till det här uppdraget". Nio gånger av tio går det ju bra, så det är bara att ignorera den inre rösten. Så klart att det går bra! : )

Kvällens träning

Jag och Katta gick på ett box-pass ikväll. Det var evigheter sedan jag tränade det. Passet var superjobbigt och på slutet började det susa i öronen och jag såg prickar, men det gick vägen. 426 kalorier brände jag enligt pulsklockan, inte fy skam! Ju lättare jag blir, desto svårare är det att bränna kalorier. På dagens invägning hade jag gått ned 100 gram till 66,8. Det är jag jättenöjd med, särskilt med tanke på helgens utsvävningar då en påse smågodis slank ned, hrm.

lördag 11 maj 2013

Göteborg

Helgen spenderas i Göteborg. Här blommar träden och våren har hunnit längre. Vi har strosat, ätit gott och shoppat lite. Ett par trekvartslånga strechtjeans och ett träningslinne har jag hittat.

torsdag 9 maj 2013

Tufft Tabatapass!

Kvällens Tabatapass var tufft. Vår vanliga ledare var sjuk och ersättaren var tuff. Många benövningar blev det. Jag som hade världens träningsvärk efter gårdagens TRX i baksida ben. Puh, men det gick och efteråt är jag så lycklig över att ha klarat det.
Gick förbi en spegel på gymmet där man bara ser magen (hemskt!) och insåg att jag har långt kvar innan vallarna försvinner...
Foto taget idag
Foto taget för ett par månader sen
Foto taget för ett par månader sen
Foto taget idag

måndag 6 maj 2013

Utepass

Gruppasset blev inställt idag, så jag och Katta körde ett eget Tabatapass ute. Vi avslutade med tre rundor i backen. Vi har som mål att orka 8, men det dröjer lite. Skönt att endorfinerna är påfyllda igen :)