tisdag 30 juli 2013

Box-pass avverkat

Är så himla nöjd och glad att jag klarade av kvällens boxpass utan att bli illamående eller yr i bollen! På bilden har jag mina nya tights och linne från Reebok. Det märks att jag har gått upp i vikt, vilket syns på magen. Bara att ta nya tag. Nu är jag inne på rätt spår igen i alla fall. Äter inte efter kl 18 och äter frukost tidigast 08:00. Försöker avstå från sötsaker också och har kommit igång med träningen.

Bara att hålla fokus!

Promenad

Min kompis Maria och jag gick närmre 5 km under förmiddagen. Det var mulet, lite vind och behaglig värme. Som vanligt pratade vi konstant och tiden flög fram. Så avkopplande att röra sig i naturen!

måndag 29 juli 2013

Sömnproblem

Värmen om nätterna gör att jag sover dåligt. Vi har tre fönster öppna i sängkammaren och balkongdörren, ändå blir det inget svalare. Tack och lov att jag inte har några värmevallningar nu. Förra året kom de tiölbaka om jag inte tränade seriöst underven vecka. Tur att det inte är så nu, när jag tränar så sporadiskt.

Mer pyssel

Ikväll sydde jag nya "draperier" till köksön. Tyget är från IKEA och var superlätt att handskas med. Symaskinen (också från IKEA) var inte lika lätt att hantera. Tråden gick av, fastnade, tog slut (spolen). Allt krångel berodde på att jag inte hade trätt tråden rätt, suck! Efter ett antal försök blev det rätt och jag fick flyt i sykonstens alla regler. Fast då hade jag sytt en för trång kanal i den första och fick sprätta och sy om. Ja, ja till slut blev det bra.

Den här gången gjorde jag rynkhuvud, så att man inte ska kunna snegla in under tyget och se alla grejor som förvaras där. Tyvärr var det inte en tillräcklig åtgärd (linan slakar) så jag satte fast en kabelklämma mitt på. Den är så liten att ingen ser den. Det blev toppenbra!

Småpyssel

Idag har jag målat fönster, plockat hallon, vinbär och grundmålat ena ytterdörren. Småpyssel som ändå tar tid. Som vanligt vaknade jag före sju, läste lite och satte sen fart. Ändå har dagen "runnit iväg" och jag sitter och funderar över vad som tog tid egentligen...

söndag 28 juli 2013

Tabata med trx

Ikväll blev det ett hemmapas som bestod av Trx träning i tabataintervaller. Grymt jobbigt från femte repetitionen! Det blev rodd, sida planka, hamstring curls, situps, bicep curls, armhävningar och triceps. Gud vad trött jag är nu, men nöjd över att ha fixat att peppa mig själv. Nu jäklar!

fredag 26 juli 2013

Framsidan så gott som färdig

Nu saknas bara lite plåt på framsidan. Det gula är så gott som färdigmålat på tre sidor. Skönt att garaget börjar se prydligt ut!

Ingen träning idag

Nej, det blev ingen träning idag heller, men målade garaget i två timmar. Inte värst mycket att skryta med gällande träning, men jag var ju på utflykt idag istället.

Bilder från dagen

Underbart väder och en härlig dag på Läckö slott. Här kommer bilder :)

torsdag 25 juli 2013

Garagerenoveringen

Det går långsamt men säkert i gassande sol. Vi tar lite i taget, för att inte bli helt knäckta av värmen. Garagerenovering är nog det tristaste projeket jag varit med om. Vi som inte ens ställer in bilen, utan bara har en massa skräp där...

onsdag 24 juli 2013

Ingen backträning

Fick världens godaste kvällsmat av min man (som vanligt) och blev slö. Vattnade alla växter (av värde) i trädgården, vilket tog 1 1/2 timme. Ooops så var klockan närmre nio och backträning känns låååångt borta. Så kan det bli ibland.

Hemmapass och promenad

Igår blev det ett hemmapass på altanen med Trx. Min kompis Katta var med och hon hade träningsvärk i benen, så vi körde axlar, armar, mage i Trx och den andre körde kondition under tiden med buurpees, upphopp, situps, jogging, snabba fötter. Efter en halvtimmes träning tog vi tre rundor i backen och det gick trögt.
Idag har jag promenerat 3 km med Maria. Men jag ska ta backen igen ikväll. Skam den som ger sig!

måndag 22 juli 2013

Vilken sommar!

Ännu en solig dag som kommer att bli varm. Som vanligt blir jag seg och inaktiv av värmen, vilket irriterar mig oerhört. Utomlands badar jag i havet och är i ny miljö där jag inte påminns om alla arbetsuppgifter jag måste göra. Då är det lätt för mig att koppla av i värmen. Här hemma vankar jag runt yr i värmen och noterar allt jag skulle behöva göra under stigande frustration. Suck! Idag ska jag i alla fall tvätta och skrapa verandataket. Sen har jag ett fönster som ska skrapas trärent och kittas. Inget märkvärdigt förutom att det inte går att haka av och jag måste stå på stege och fixa det...

Annars får jag doppa mig i vår lilla pool, min livräddare i vårt vackra väder :-)

Härlig långpromenad

Idag gick min kompis Maria och jag drygt 7 km. Det är en slinga som skuggas av stora träd och vattnet är hela tiden nära, så underbart!

lördag 20 juli 2013

fredag 19 juli 2013

Göteborg!

Idag åker jag och en av mina svägerskor till Göteborg. Vi ska gå på Robbie Williams konsert och det ska bli då himla kul :D

Hemmaträning

Ikväll blev det ett Trx-pass hemma. Jag har äntligen skaffat mig ett fäste och kan träna på altanen. Ben, rygg, mage fick sig en omgång. Armar och axlar behöver vila lite efter allt buskklippande. Men jag har stått på huvudet och händer idag och avslutade passet med tre rundor i backen. Benen skakade (inte så smart att köra ben i Trx:n innan) och det var så tungt, då tungt att kämpa mig uppför. Tråkigt att kämpa ensam, det är då jag ger upp efter tre rundor, istället för att köra fem eller åtta. All träning som är genomförd är bättre än ingen träning alls! Nu känner jag lite stickningar i halsen. Inte bra, vill inte bli sjuk nu!

torsdag 18 juli 2013

Att koppla av

Semester för mig innebär bland annat att koppla av från vardagskraven: slippa sminka sig, slippa fixa håret, slippa tänka på vad jag har på mig. Så ja, jag går runt omålad i hästsvans eller löjligt små flätor. Bara för att det är skönt och praktiskt för mig. När det gäller kläder, blir det mycket träningskläder eller "målarkläder". Funktionella kläder som är sköna på kroppen.

Värme och trädgårdsarbete

Idag skulle jag ha kört ett Trx-pass på gymmet. Men värmen är så knäckande för mig, så jag promenerade både idag och igår. Sen har jag ägnat mig åt trädgårdsarbete. Klippt några buskar bland annat. På kul testade jag och hade på mig pulsklockan när jag klippte buskar och bar bort skräpet. Det visade sig att jag bränner en hel del kalorier på trädgårdsarbetet. Visst har jag kännt hur trött jag blir i axlar, bröstrygg och armar, men det är kul att få det bekräftat.

tisdag 16 juli 2013

Fönsterrenovering

Varje år håller jag på med samma arbetsuppgift, fast föremålen skiftar. Fönster som ska bli trärena (de är målade med plastfärg och ska målas med oljefärg), kittas om och målas. Idag slant jag med skrapan och råkade spräcka ett glas. Det har hänt en gång tidigare.  Jag har målat panel till garaget. Ingen träning idag. Känns sådär, men det var för varmt under dagen och ikväll var min lilla pappa här. Imorgon blir det i alla fall en promenad eller en springtur.

måndag 15 juli 2013

Lite pyssel

Vi var jättetrötta på vårt  vardagsrumsbord i körsbärsträ. Det var för litet, tyckte vi. I garaget hade vi ett gammalt trädgolv som vi sparat. En gång i tiden fungerade det som golv på vår pyttelilla altan om cirka 10 kvadrat. Vi sparade det som sagt var. När vi undersökte möjligheten till att köpa nytt vardagsrumsbord, upptäckte vi att de är så låga nuförtiden. Därför beslutade vi att göra om vårt befintliga bord. Vi skruvade av bordsskivan och min man snickrade ihop en ny, större skiva av de gamla golvplanken.
Jag målade bordsbenen vita, men spädde ut färgen med vatten till bordsskivan, torkade av den, så att ådringen syns igenom, lackade med klarlack och nu ska det bara dit en vit list runt bordsskivan.
Här snickarar han ihop bordsskivan.

Jag målar bordsbenen

Så här ser det ut just nu. Det "hänger ovanpå" ett annat bord.

Älskar att man ser kvisthål, lite hack och ådringen. Kanske blev det lite väl blank lack, men det var det vi hade hemma