måndag 30 september 2013

Kvällspromenad

En timmes promenad blev det ikväll. Så skönt avstressande! Efter jobbet slocknade jag i soffan, kroppen kändes helt slut. Men när jag väl kom ut och gick i ett tempo som värmde upp kroppen, kändes det toppen. Jag provade att springa uppför en backe till och med och det kändes förbaskat bra, trots förkylningen.

söndag 29 september 2013

Mörkrets inflytande

Varje år blir jag lika förvånad när den "morgonmörka" perioden börjar. Det som förvånar mig mest är, hur mycket mörkret påverkar mig. Helt plötsligt är jag så mycket tröttare om mornarna och dessutom lite småfrusen. Motståndet till att kliva ur sängen är stort, mycket stort. En del av tiden i sängen spenderas inkännande mot den egna kroppen: är jag inte mer förkyld idag? Nej! Blir svaret och så får jag vara så god och kliva ur sängen, trots motståndet. Tack och lov att jag i alla fall vaknar innan klockan ringer. Tur att min kropp är inställd på att gå upp, trots den becksvarta verkligheten.

Lugn

I eftermiddags gick jag och Katta på en timslång promenad. Vädret var helt underbart och jag riktigt kände hur jag fann ett inre lugn. Fortfarande känner jag av förkylningen, så ingen rejäl träning idag heller. Men det känns bra att ha gått en powerwalk.

lördag 28 september 2013

Stress

Igår pluggade jag så mycket jag bara kunde, trots det här jag åtta kapitel plus en hel bok, kvar att läsa, sammanfatta och reflektera över. Genast började jag fundera över hur jag skulle kunna dela upp kapitlen per dag, för att hinna (deadline är sön 6/10), när jag insåg att jag är bortrest nästa helg. Det innebär att jag måste göra allt arbete idag till och med torsdag, vilket blir orealistiskt i min vardag. Jag behöver inte mer stress i mitt liv! Ledsamt att hoppa av kursen, men jag är inte beredd att betala "kostnaden". Att känna sig stressad av tidspress, att slarva (hatar att göra det), att åka snålskjuts på någon annan. NEJ!
 
Så snart jag hade fattat beslutet sjönk axlarna ned. Jag behöver inte vara duktig och genomlida det här. Det är inte skamligt att erkänna att det blir för mycket. Det är helt okej att prioritera sin hälsa!
 

Pluggdag

Dagen ägnas åt att läsa olika artiklar, sammanfatta och reflektera. Känner tidspress, vilket inte underlättar. Är snuvig och känner av halsen igen, så det får bli en träningsgrupper dag igen. Snart ska vi på konsert i Karlstad. Hoppas jag inte säckar ihop av trötthet...

fredag 27 september 2013

Stora "sittardagen"

Japp, föreläsning fram till klockan halv två, sen in i bil och resa hem. Nu ombyte för att åka och bli bjuden på mat och bad i badtunna.

torsdag 26 september 2013

I huvudstaden

Dagen har varit innehållsrik och mycket givande. Många tankar och idéer inspirerar, och det är ju toppenbra! Mat, dryck och trevligt sällskap på det. Nu är jag trött, då jag har varit vaken i 20 timmar. Nu blir det några timmars sömn innan morgondagens föreläsningar.

onsdag 25 september 2013

Stockholm next

Uppe i ottan, eftersom jag ska på kurs i Stockholm idag och imorgon. Hoppas det blir bra och att förkylningen inte blir värre än den är...

tisdag 24 september 2013

Konsten att lyckas med armhävningar

Invägningen igår gick bättre än jag trodde: 500 gram upp och det är ju helt ok efter en semestervecka utomlands! Det blev ett boxpass igår också. Jag hade tänkt ta det lugnt (på grund av halsen), men så blev det ju inte :)
Igår slog jag mitt eget rekord under armhävningspyramiden. Vi slår 8 raka, 8 krokar, 8 uppercuts och därefter gör vi 8 armhävningar, sen börjar vi om, men nu med 7 raka osv ner till 1. Mitt bästa resultat har tidigare varit  15 armhävningar på tå och resten på knä. Igår klarade jag 30 armhävningar på tå och resten (6) på tå. Är så himla nöjd med förbättringen! Jag läste att man ska sluta göra armhävningar på knä, om man har som mål att klara dem på tå. Istället ska man luta sig mindre i TRX:n eller göra armhävningar mot ett bord, stol eller dylikt. Annars får man inte med magmusklerna som behövs för att bli bättre. Jag har försökt att tänka på det här, när jag har tränat i Trx:n och under semestern (gjorde jag dem mot sängen). Det har gett resultat =)

måndag 23 september 2013

Reflektioner

Om tre månader är det julafton. Den här veckan kommer temperaturen hålla sig under tio grader. Nu gäller det att hänga i och vara ute så mycket som möjligt, för att få ljus, luft och energi.

Kände bara liiite i halsen, när jag vaknade och tror att det beror på det öppna fönstret. När jag hade druckit kaffe kändes det bättre. Klart det blir boxning ikväll! Men jag tar bilen till jobbet. Dels vill jag inte utmana halsen med cykling, dels har jag mycket grejer att släpa på till jobbet.

Idag är det dags för invägning. Vi är ju två på jobbet som väger oss hos skolsköterskan. Det kommer inte bli bra siffror idag efter semesterveckan på Mallorca. Jag är inte orolig, det är bara att ta nya tag, komma på "banan" med rätt mat, mindre socker och inget ätande efter klockan 17-18.

På torsdag - fredag ska jag på kurs i Stockholm. Två luncher, en frukost och middag ingår. På fredag kväll är vi bortbjudna på mat och på lördag kväll ska vi ut och äta. Ja, så starten blir tuff för mig, när jag inte själv kan styra matvalet. Det får bli små portioner om det är "skräpmat" som erbjuds. 

Vilodag

Ingen träning idag, eftersom jag har ont i halsen och huvudet. Dagen har fungerat bra ändå, med hjälp av värktabletter. Typiskt att bli förkyld efter en flygresa. Men jag brukar inte bli långvarig förkyld, så jag utgår från att jag inte har några halsproblem imorgon, utan att jag kan träna box.

Jag har träningsvärk i armar, bröst, rygg och ben efter TRX-passet i lördags, men känner inget i magen. Tror jag måste hitta andra övningar än situps, plankan och att ligga på rygg och höja-sänka benen. Det är inte tillräckligt utmanande helt enkelt.

Nu ska jag sova bort förkylningen!

söndag 22 september 2013

Låt dig inte luras!

En del människor menar att vi som tränar ofta är en speciell typ av människa. Ja, en sådan människa som besitter särskilda egenskaper som gör det  enklare än andra att träna. Det tror jag inte ett skit på! Alla kan träna varje dag, om de vill. När du väl har kommit in i "träningsflowet"  känner du dig rastlös utan träning. Men det gäller att ta små steg i början. Träna inte för hårt och träna det du tycker är kul! Själv började jag med promenader, vattengympa för att sedan testa gruppträning på gymmet och därefter köra hemmapass.
Fundera på vad du är ute efter! I början var jag ute efter avkoppling/stresshantering, därefter viktminskning. Nu vill jag hålla kroppen i så bra skick som möjligt och samtidigt ha kul (socialt). När man utvecklas förändras målet med träningen.
Kom ihåg att det är du som bestämmer hur och när du vill träna och låt dig inte luras att tro att man måste ha speciella egenskaper för att hålla i träningen!

Trädgårdsarbete

Vaknade med huvudvärk och halsont. Lite Ipren och sen blev det 1 1/2 timmes trädgårdsarbete. Växter grävdes upp, delades och placerades om i duggregn. När jag arbetar i trädgården försvinner tiden och jag bara njuter. Under den där stunden brände jag 330 kalorier enligt pulsklockan.

lördag 21 september 2013

Äntligen

Idag fick jag till ett riktigt bra hemmapass med TRX:n. Knäböj som uppvärmning, därefter rodd, armhävningar, situps, hamstrings curls, enbensböj (pistol), fallskärmshopp, triceps press och så en magövning för nedre delen, vilket skedde genom att jag ligger på rygg med huvudet precis under TRX-fästet, händerna vid höfterna (håller i TRX:n) och så lyfter jag benen långsamt upp och ned och ibland lite åt sidorna. Hela tiden använde jag tabatatimern och det gick kanonbra!
Gud vad skönt att få till lite träning!

fredag 20 september 2013

Ännu en marknad

Vi gick in till "samhället" en sista gång. Det är så underbart där. Havet på ena sidan, restauranger o hotell på andra sidan och gågata mittemellan. Det gör att det är så lugnt när trafiken är borta.
Ikväll var det en liten marknad, mest smycken av olika slag. Mysigt!

torsdag 19 september 2013

Utflykt igen

Den här gången åkte vi till Alcudia. Vi gick runt i Alcudias gamla stad, den äldsta och mest bevarade staden på Mallorca. Stadsmurarna byggdes på 1300-talet. Kul att se!

onsdag 18 september 2013

Sista dagen

Veckan har rusat fram och jag känner mig totalt utvilad och lite uttråkad, precis som jag vill vara. Jag längtar hem!

Lite bilder från dagen

Promenerat som vanligt och besökt marknaden. Hittade en perfekt present till äldsta dottern.

tisdag 17 september 2013

Två nätter kvar

Nedräkningen till hemfärd har börjat. Gud vad skönt det ska bli att få sova i sin egen säng! Träna och äta sunt igen, just nu har jag gått så mycket att jag har ont i vänster knä. Igår kväll tränade jag armar och mage med hjälp av tabatatimern, men det kändes otillräckligt.
Boken på bilden var riktigt bra. Jag skrattade högt flera gånger när jag läste den. Har sett att det finns en till bok utgiven av henne, som jag ska beställa snarast. Älskar att läsa!

Utflykt

Det blev en utflykt till Pollenca idag. En jättemysig stad med många fik och trevliga butiker. Vi såg en stor kyrka och gick de 365 stegen till den lilla kyrkan/kapellet och njöt av den fantastiska utsikten.

måndag 16 september 2013

Ännu en molnig dag

Idag funderar vi på att ta buss in till Pollenca. Vi har vandrat runt i hela samhället här och igår var vi bara 5 km från Alcudia. Nu vill vi se något annat. Samtidigt tror jag det är marknad på torget här och det är ju också mysigt.

Summering

Veckans träning blev riktigt bra, trots att en dag gick bort pga restid. Idag har jag simmat igen, men imorgon måste jag få till lite styrka.

Tyvärr är det tekniskt omöjligt att använda trx:n här. Det är helt enkelt för trångt. Möjligen kan jag fästa den i balkongräcket. Annars får jag använda sängen som redskap.

Lustigt nog verkar Port de Pollenca vara paradiset för pensionärer. Det vimlar av äldre damer och herrar här och om det är några yngre vi ser, är det barn eller barnbarn. Förmodar att det är bra att åka hit eftersom det finns breda trottoarer och är platt. Lätt för rullstolsburna att ta sig fram.

Våra närmsta grannar ser ut att vara i sjuttioårsåldern. Engelsmän är de, och mannen röker kraftigt och när han gör det på balkongen, känns det som jag själv röker. Inte mysigt alls! Engelsmännen verkar ha en annan sorts cigaretter: långa och som luktar typ cigarr, har vi lagt märke till.

söndag 15 september 2013

Molnig dag

Igår var det molnigt här större delen av dagen och det blåste rejält. Flera gånger trodde jag att det skulle börja regna, men det gjorde det aldrig. Idag skiner solen från en klarblå himmel igen. Snart promenad, men idag åt ett annat håll.

Promenad och simning

Det blev ingen bergstur, men en promenad om 1 1/2 timme. Tyvärr är det svårt att få upp pulsen i värmen. Men jag simmade i tjugo minuter med en snittpuls på 141 och det är helt ok. Otroligt nog var vi själva vid poolen hela förmiddagen. Eftersom vi har 200 meter till havet, går väl alla dit.

Stranden är underbar och havet är lugnt utan de härliga vågorna som är på Rhodos. Men, det vimlar av stora fiskar i vattnet, vilket jag inte gillar. De är silvergrå och stora som gäddor och kommer i stim, usch! Jag får panik och min man fnissar glatt när jag i panik springer upp eller till honom. Därför gillar jag poolen bättre (brukar jag aldrig göra).

Frukost avklarad

Vi har köpt resa med halvpension, vilket innebär att vi äter frukost och kvällsmat. Frukosten är enkel och jag försöker välja så bra produkter som möjligt. Idag blev det svart kaffe, mörk pain riche (jag trodde den var gjord på grövre mjöl, men den visade sig vara bränd, ha, ha), naturell yoghurt med (egen insmugglad) müsli. På brödet hade jag mjukost och en fantastiskt god salami.

Nu ska jag försöka övertala mannen att vandra tre km i bergen. 

Jag är röd som en kräfta i ansiktet, därför blir det en svartvit bild idag :)

lördag 14 september 2013

Morgon i Port de Polenca

Startade dagen med frukost (tyvärr inte värst hälsosam) och därefter utforskade vi de närmaste omgivningarna under ca två timmars promenad.

fredag 13 september 2013

Morgonpromenad

Idag fick dagens motion bestå av en morgonpromenad. Sen blev fet en tur till Örebro universitet. Ska plugga 7,5poäng pedagogik.

torsdag 12 september 2013

Packar

Alltid svårt att packa, tycker jag. Men jag har hellre för mycket med mig än för lite. Självklart tar jag trx:n med mig. Hoppas axeln blir så bra att jag kan träna överkroppen också! Idag blev det bara cykling till och från jobbet som träning. Somnade på soffan och nu orkar jag inte ta mig samman och gå ut. Ja, ja, jag tar igen det under semestern :)