tisdag 30 juni 2015

Snart färdigt för spabad

Det enda som saknas här, är den nedre plankan som fungerar som en slags list. Jag tycker den är helt onödig, men min man tycker att det blir snyggare med "listen" både upptill (döljer skruvhuvuden/hål) och nedtill (döljer att alla brädor inte är i exakt samma längd). Både staket/plank och golv är inoljat. Tidigare bedömde min man att det skulle bli svårt att för kranbilen att få in spabadet, om hela planket satt på plats. Häromdagen gjorde han en annan bedömning och snickare färdigt.

Mot grannarna är det lite kvar att snickra. Vi vill ju att planket mot dem ska se snyggt ut!

Sladden som ligger i gräset är en elkabel. Min man har förberett, så det ska gå enkelt för elektrikern att koppla dit elen. Problemet nu är att det är semestertider. Det verkar dröja innan vi får spabadet levererat till oss. Men den som väntar på något gott...

Födelsedagsfirande

Igår fyllde jag år och blev därför firad med flera presenter. Två fina ärmlösa toppar, en bricka, godis, två böcker, en resevåg, en kameraväska, hörlurar och en lykta.
Den här goda tårtan kom Sofie med! Min absoluta favorittårta: jordgubbar, vaniljkräm, grädde och sockerkaka. Mums!

 

Böcker och den behändiga vågen. När Sofie och jag var på Fuerteventura, var vi osäkra på hur mycket våra väskor vägde. Nu kan vi väga väskorna själva, helt perfekt!

Här är den fina kameraväskan jag fick. Den är så stor, att jag får plats med såväl kamera som objektiv och lite annat smått och gott. Skönt att ha en smidig väska att ha allt i, samtidigt som den skyddar kameran bra!

Här är hörlurarna jag fick. Även om jag inte kan träna nu, hoppas jag att jag kan använda dem när jag springer framöver. Mina nuvarande hörlurar bara "poppar" ur öronen hela tiden. De här sitter fast och man kan tvätta "muddarna" som är vid öronen.

Här är den fina brickan. Den är så fina, att jag kommer ha svårt att ha något på den. Tror jag ska försöka leta reda på ett bra ställe att ha den ståendes. Den blir ju som en tavla, när man ställer den så här.
Här är en av topparna jag fick. Det är så himla svårt att fotografera dem. Men man ser lite hur denna ser ut i alla fall.

Lyktan till höger fick jag av Kinna och blomman till vänster fick jag av Petra. Alltid kul med lite nytt!

måndag 29 juni 2015

Den där frisyren jag inte kan vänja mig vid...

 

Jaha, så här ser frisyren ut från den här sidan. Jag tycker den är helt ok från sidan. Det är lite kortare i nacken och längre på sidorna.

Så här ser det ut från andra sidan. På den här bilden ser man hur tjockt håret är bak. Det är otroligt lockigt och sås tort att det nästan ser ut som jag har peruk. Kanske inte helt snyggt. Igår färgade jag håret, blåste det torrt och gick och la mig. Idag blötte jag lite på det och spejade sedan med hårsprej. Det kan hända att det ser extra burrigt ut, för att jag har sovit på det. Jag är inte förtjust i frisyrer som tar tid. Nej, snabbt ska det gå!

Så här ser det ut framifrån och det är det här jag har svårt att förlika mig med. Jag tycker jag ser fjantig ut med kortare hår framtill. Som tur är växer mitt hår så det knakar, så om ett par veckor, kanske det har blivit bättre...

Somrig promenad

Vaknade vid sjutiden och kände mig rätt så pigg, för en gång skull. Min syster Petra och jag hade bestämt att vi skulle ta en promenad i Bullerdalen. Det är ju min absoluta favoritslinga. Jag har så många fotografier därifrån och trots det kan jag inte sluta att ta nya.
Min syster och jag

Vattendrag och gröna växter. Som vanligt är det spegelblank yta

Det är så himla vackert i naturen nu!

Hela tiden går man på dessa upptrampade stigar. Det är fler än vi som älskar att gå här. Varje gång jag går eller springer den här slingan, möter jag flera människor. Många har sina hundar med sig. Förstår att det måste vara himmelriket för hundar att gå i det här området.
 
Som vanligt kvittrade fåglarna. Men vi var glada att vi hade långbyxor på oss, eftersom myggen var närvarande. Drygt 11 kilometer gick vi i lugn takt och jag klarade det, utan att resten av dagen blev helt förstörd. Hade jag istället valt att springa tre - fyra kilometer, hade jag säkert fåt gått och lagt mig efteråt. Visst är jag trött nu, men inte så slut att jag måste lägga mig och sova.

söndag 28 juni 2015

Underbar sommarkväll på landet

Igår kväll fick vi oväntat besök och det slutade med att vi följde med dem hem. Som tur var, tog jag med mig kameran, eftersom det var ännu en sådan där magisk kväll, då man bara vill vara ute och fotografera. Visst var det mygg ute, men det gjorde inget. Det är minnen av sådana här kvällar jag lever på under den mörka årstiden.
Jag har klippt mig och har ännu inte vant mig vid frisyren. Rycker till varje
 gång jag ser mig själv.

Kohage vid Västersjön


Det är så himla fint vid Västersjön och det känns så lyxigt att kunna gå i kohagar och fotografera
Tegelsten från ett gammalt skolhus som håller på att rasa
Slingrande grusvägar, doften av gräs och hö, surret av myggor: underbara sommar!
Kontraster mellan det kontrollerade och det okontrollerade, vilda...

Blommor och rostiga tunnor om vartannat. På landet finns hur mycket som helst att fotografera!

 

torsdag 25 juni 2015

Då var det gjort!

Äntligen kom jag iväg på läkarbesöket. En mängd prover togs och det som framkom hittills är att blodvärde, EKG och snabbsänkan var utan anmärkning. Medan blodtrycket (undertrycket) var för högt. Det ska följas upp varje vecka under en tid. Jag kommer få en tid för spirometri, där lungkapaciteten mäts. Idag när läkaren lyssnade på mina lungor, fanns det inga tecken på astma. Läkaren frågade till och med om jag verkligen hade astma. 

Vecka 29 får jag veta vad proverna visade. Från och med nu, ska jag avsluta all medicinering. Jag får bara träna lågintensivt och ska dokumentera hur mycket jag orkar. 

Såja, nu är läkarbesöket avklarat. Eftersom jag inte kan träna som jag vill, avstår jag från Midnattsloppet och Tjejmilen. Kanske är det bra av flera anledningar. Även om jag har planerat för loppen och tränat för dem, har jag fasat för trängseln, att inte kunna prestera tillräckligt bra och därmed göra mig själv besviken. Nu kan jag strunta i prestationsångesten och träna utan press. Inget ont som inte har något gott med sig. 


onsdag 24 juni 2015

Ett kärt besök

Katta kom och vi satt på altanen och fikade, alltmedan regnet trummade på plasttaket. Typisk svensk sommar, känns det som. Katta kom med blomma och födelsedagspresent i förskott. Oväntat, men jättegulligt! Sex små turkosa kakfat. Så söta! Jag hade gjort scones. Närmast utmattade satt vi där och beklagade oss över våra kroppar, som inte känns som våra längre. Stela, trötta, utmattade kroppar med frustrerade sinnen. Är det så här det blir efter 50? Jag vägrar att tro det! Nyss var jag i mitt livs form och dit ska jag igen!

Katta fick höra att vårdcentralen inte är på min sida. "Din läkare Anders har semester och kommer tillbaka om fem veckor." Min så kallade läkare, har jag aldrig träffat. Jag vägrar att befinna mig i det här tillståndet till augusti! Nåja, efter en stunds dividerande i telefon, kom vi fram till att jag får ringa i morgon igen, för en akuttid. Idag var det slut på dem.

Vad skönt det är att ha en vän att beklaga sig för. En vän som förstår och som peppar en. Tack Katta!

tisdag 23 juni 2015

Pysseldag

Idag har jag städat, rensat ur och gett trädäcket som spabadet ska stå på, lite omsorg. Det har äntligen kommit och är just nu på min mans jobb. Så idag har jag oljat in staketet och däcket.

Under förmiddagen rensade jag bort alla dåliga plastburkar vi hade. I de dåliga burkarna har plasten släppt på sina ställen. Plasten hamnar i maten, och det vill man ju inte. Två kassar med dåliga burkar fick jag ihop. Helt otroligt! Lite dricksglas har jag ställt undan i källaren. Vi är ju bara två i hushållet och är inte i behov av så många glas längre.

I morgon får jag besök. Det blir kul!

måndag 22 juni 2015

Härlig dag

Många klagar på vädret, att det inte är tillräckligt varmt. Själv trivs jag i den här svalare temperaturen. När det blir 25-30°, blir jag slö. Idag har jag dock inte gjort många knop. Den där korta springturen tog musten ur mig. Men efter kvällsmaten tog jag mig samman och Steffie och jag åkte på en fototur. Naturen är så vacker nu och som vanligt hämtar jag kraft från den. Ljuset och färgerna är magiskt nu! Underbara sommar!

Ingen nattlig springtur

Nej, det blev inget midnattsspring för mig. Vid 22:30 somnade jag och när jag vaknade på morgonen tänkte jag, vad sjutton ska jag springa i mörker när det är sommar. För här är det mörkt mitt i natten. Norröver är det säkert ljust ute mitt i natten, men inte här.

Det blev en springtur i morse istället.  Två kilometer i ett svep, sen en kort paus och ytterligare en kilometer avverkades. Ja, jag var tvungen att ta ännu en paus efter tre kilometer, innan jag kunde springa den sista kilometern. Tänka sig att jag har orkat springa 13 kilometer bara för några veckor sedan. Nu får jag verkligen kämpa för att orka fyra. Det är flåset som tar emot och benen känns blytunga. 

söndag 21 juni 2015

Planerar midnattsspring

Ikväll tänker jag ta en kvällstur och njuta av sommarkvällen. Väderprognosen utlovar regn hela veckan, så jag får väl passa på i natt när det är sommarsolstånd. Fast igår vid midnatt, var det riktigt mörkt. Det beror väl på det här vädret vi har.

Idag har jag klippt gräset, men annars tagit det lugnt. Sofie och jag tog en åktur och fotograferade lite. Min kamera var världens bästa present och den har gjort att jag har fått ett nytt intresse, som leder till en hel del motion. Jakten på bra bilder, kan få en att promenera riktigt långt och över stock och sten.