torsdag 28 april 2016

Akut motivationsbristt

Tänk att förra veckans träning flöt på så himla bra och den här veckan blir det bara pannkaka! Vad har jag gjort annorlunda? För det första skrev jag ingen veckoplanering och det måste jag tydligen ha, för att få till rutiner. För det andra jobbade jag sent på måndag och kommer hem först vid 20-tiden och då fastnade jag i ett timslångt samtal med en före detta kollega.

På tisdagen kom jag hem i tid, men då fick vi besök. Väldigt trevligt men det blev fika och jag orkade inte träna efter besöket.

Igår slutade jag i tid, men var på After Work i Örebro. Vi bowlade och åt mat på Pitchers. Mycket trevligt! Som tur är hade jag planerat lite och kunde därför ta en knapp halvtimmes springtur i omgivningen vid mitt jobb innan After Work. Det regnade lite smått och benen var tunga som värsta cementklumparna. Men som sagt, en knapp halvtimmes spring blev det.

Idag skulle jag ha gått en promenad tillsammans med Kinna. Eftersom det spöregnade, åkte vi till ett fik och åt istället. Väl hemma är jag mördande trött, vilket är efterdyningar efter gårdagens galej förstås.

I morgon åker jag till Göteborg efter jobbet. En resa på knappt fyra timmar, som innebär att det inte blir någon träning i morgon heller. På lördag blir det shopping... Ja träningsmässigt blir det här en skitvecka. Kosten ska jag inte ta upp så mycket om. Men jag kan avslöja att den inte är den nyttigaste...

måndag 25 april 2016

Trött kvinna längtar efter ostörd sömn

Det har varit många nätter med vallningar och upprepade uppvaknande. Jag vet att det försvinner helt om jag slutar äta sött och drar ner på kolhydrater. Men det är ju så svårt! Igår låg jag och läste alldeles för länge. Andra människor blir sömniga av att läsa. Inte jag, istället blir jag pigg och vill helst läsa ut boken. Så när jag vaknade i morse var jag så trött. Inte gjorde det mig piggare att tänka på att jag slutade först klockan 19 ikväll.

Nu har jag klarat av en lång arbetsdag, trots sömnbrist. Det finns värre saker här i livet än sömnbrist.

söndag 24 april 2016

Hektiska dagar

Mm, det blev lite hektiskt i helgen. I fredags var vi bortbjudna på mat. Vi gick hem vid 24-tiden på natten. Då var det nästan tre grader kallt ute. Men det blåste inget och vi var ordentligt påklädda, så det var bara skönt att ta en promenad hem. Det tog cirka 50 minuter.

På lördagen var jag, Sofie och Steffanie på loppis. Två dukar till jobbet och en glasflaska (som ska fungera som vattenkanna) fick jag tag på. När vi kom hem, fikade vi och satt och pratade lite. Jag satte en bulldeg. Plötsligt knackade det på dörren och min svärmor kom på besök. Hon var trött på det dåliga vädret i Strömstad och kom hem under helgen, för att ha lite att göra. Det var trevligt och oväntat att träffa henne! Sen åkte Steffanie och jag till Coop och köpte ett par blommor och en rolig kruka att ha dem i.

Jag hann med lite trädgårdsarbete. Dels rensade jag lite ogräs, dels planterade jag om lite pelargoner och tog skott av min doftpelargon, som jag hoppas ska ta sig, så att Steffanie kan få. Sen var det dags att åka till min syster och familj för att bli bjudna på mat. Vi spelade plump och kikade lite på tv, innan vi åkte hem. Tyvärr blev det mycket godisätande, både hos syrran och i fredags. Så fort jag kommer in i sockerstimmet, har jag svårt att ta mig ur det.

Idag har jag tvättat, städat lite och rensat ogräs. Det blev många knäböj i trädgården, när jag rensade. Herregud vad ogräs växer snabbt! Jag såg att det kommer mycket skott från nyponbuskarna och syrenerna. Det glädjer mig enormt! Bara det att alla syrener, jag satte förra året har tagit sig, är fantastiskt! Jag äslkar att gå och påta i trädgården. Om jag bara kunde vara ifred och slippa vara social med grannar, skulle jag njuta än mer.

Katta och jag tog en timmes promenad. Det haglade och var kyligt, men vi kämpade på och gick den runda vi hade tänkt oss. Men jag skulle ha sprungit långpass idag, men det blev det inget med. Istället har jag slappat och läst lite.
Min syster och jag
Min man och min systers sambo
Mörkt och kyligt under Kattas och min promenad




Visst är det trist att jag inte höll min träningsplanering. Kanske blev det så, för att löppasset i torsdags var så trögt. Kanske hade jag för många aktiviteter inbokade under helgen, eller så är jag bara lat. Nytt försök den här veckan som kommer. Men den veckan kommer att bli tuff. Vi har APT till klockan 19 i morgon och After Work på onsdag. Två sena kvällar, då jag inte kommer att löpa, således. På fredag ska Sofie och jag åka till Göteborg, så då blir det ingen löpning heller. Nåja, på ett eller annat sätt ska jag lösa det här!

torsdag 21 april 2016

Att besegra tröttheten

Oj vad trött jag var idag, men ändå sugen på att springa. Jag åt mat och så slumrade jag i tjugo minuter i fåtöljen. Sen bytte jag om och gav mig ut. Ikväll är det verkligen aprilväder här. Ena stunden är det sol och nästa stund regn. Jag hann ut mellan två skurar. Genast kände jag att det här blir tungt. Veckans mål är att vänja kroppen vid tre löppass per vecka, så det var bara för mig att kämpa på. Benen var tunga och andningen var tung och jag ville bara GÅ! Dessutom  mötte jag en tjej som jag såg sprang med fart och fläkt och jag ville bara gömma mig.

Men jag intalade mig att hon kunde tro att jag sprungit 13 kilometer istället för de 2 jag hade kämpat mig till när jag mötte henne. Fyra kilometer blev det och jag kände mig så slut, att jag tänkte "nej jag får ringa och be min man hämta mig". Men efter några meters gång hämtade jag upp mig tack och lov! Sista kilometern hem kunde jag gå i rask takt.

Idag fick jag till en halvtimmes promenad på lunchen också. Jag är glad att jag hittills har klarat min träningsplan den här veckan. I morgon är det vilodag igen och vi är bortbjudna. Det kan hända att jag slutar tidigare i morgon och då kanske jag kör mitt styrkepass i morgon istället för på lördag. För ovanlighetens skull, är vi även bortbjudna på lördag. Lyxigt att få gå bort och äta och att få träffa nära vänner.

onsdag 20 april 2016

Att hålla sin träningsplanering

Helt otroligt vad snabbt jag har kommit in i träningsrutiner igen! Idag har jag planerad vilodag och jag övervägde att ge mig ut på en springtur, både en, två och tre gånger. Men jag sansade mig. Jag ska hålla mig till min planering, för att kroppen ska hålla och jag orka med alla veckans pass. Men lite vardagsmotion har jag fått till. Det blev 7500 steg och kunde ha blivit ännu fler, om jag inte hade bestämt mig för att färga håret. Eftersom jag färgar med henna, måste färgen sitta i ett bra tag. Så det blev ingen ytterligare promenad för mig. Det fick räcka med en lunchpromenad.

Idag insåg jag ännu en gång, hur bra jag mår, sedan jag bytte arbete. Den här arbetsplatsen är så mycket mindre än min förra, att jag kan ha ett lugnt tempo, men ändå göra ett gott jobb. När jag kommer hem från jobbet, känner jag mig energisk och rastlös, istället för slutkörd och passiv. Jag har ingen fungerande våg, men jag är ganska säker på att jag har minskat lite i vikt. Troligen är det för att stresshormonerna har sänkts samtidigt som jag rör mer på mig och äter mindre sött. Skönt om det är så att jag har minskat i vikt, då jag under snart ett år, har ökat flera kilo i vikt. Jag har inte orkat tagit tag i det tidigare. Nu har jag energi nog att ta tag i det!

Vallningarna har kommit tillbaka och jag vaknar några gånger per natt. Än så länge klarar jag av att vakna mellan en till tre gånger per natt, eftersom jag somnar om. Vi har väldigt kyligt i sovrummet (ett fönster är öppet) och det underlättar för mig. Dagtid känner jag av dem när jag dricker kaffe. Förhoppningsvis försvinner vallningarna, när jag tränar regelbundet och samtidigt minskar lite i vikt. Även en liten viktminskning har betydelse för hormonnivåerna i kroppen. Så det är bara att fortsätta att hålla i och följa den planering jag har gjort. Idag blev det vila.
Bild från förra våren


Har sådan springlust idag, att det är otroligt!

tisdag 19 april 2016

Vardagsmotion och hemmaträning

Först kändes det trögt att ens tänka på ett trx-pass. Men efter ett par mackor och en dryg halvtimmes slummen, tog jag mig i kragen och körde igång. Det blev inte bara ben, utan en genomkörare för hela kroppen. Eftersom jag inte har tränat med trx på länge, tar jag det lugnt. På gymmet brukar instruktörerna se till att man gör varje övning i 30 eller 45 sekunder. Idag räknade jag repetitioner istället. Jag valde att göra 10 repetitioner.  De övningar som kändes lätta genomförde jag 10 x 3.

Under lunchen tog jag en promenad och efter träningen med trx:n tog jag en kvällspromenad. Luften är så härlig nu, liksom krispig. Det har regnat en del idag, men sken upp på kvällen. Som alltid förvarnas det om att pollenhalterna kan bli höga i vår och sommar. Än så länge har jag inte känt av allergin och det är bara att tacka och ta emot, så länge det varar.

måndag 18 april 2016

Regnig springtur

Oj vad det har blåst och regnat idag! Men jag hade löpning "på schemat ", så det var bara att bita ihop och ge sig ut. En kilometer uppvärmning och därefter körde jag mina lyktstolpsintervaller igen i två kilometer. En halv kilometer nerjogg och jag gick hem nöjd och belåten. Kroppen svarar och jag börjar mer och mer lita på att den ska leverera när jag ökar farten. Visst var det kämpigt, men inte så kämpigt att jag inte vill göra om det. Faktum är att jag tycker bättre om att springa intervaller, än att springa ett visst antal kilometer. Jag koncentrerar mig på intervallerna (lyktstolparna) och tänker inte på hur jobbigt det är.

Efter passet satt jag i badtunnan och bubblade en stund. Måste vara kanonbra återhämtning  för benen att sitta där! I morgon planerar jag ett benpass med trx:n.

söndag 17 april 2016

Deppdag

Ja, en sån där riktig deppdag har det varit idag. I fredags fick min man veta att det företag han arbetar på, förmodligen ska minska verksamheten och så småningom läggas ner helt. Det har skavt i mig hela helgen. Det är så typiskt mig, eftersom jag inte är en -här-och-nu person, utan hela tiden ser framåt. Min man är inte lika oroad som jag. Det är också lite typiskt mig, att oroa mig.

Förutom det, har jag träningsvärk, ont i nacken och under förmiddagen kände jag mig till och med sjuk. Efter lunch sov jag en timme och när jag vaknade kände jag mig mycket bättre. Antagligen behövde jag återhämta mig efter den här intensiva veckan. Jag har intensifierat träningen, vardagsmotionen och samtidigt träffat vänner. Det blev väl lite för mycket. Så jag avstod från mitt planerade löppass idag och vilade istället. Ja, vilade och vilade. Jag har tvättat, städat, kört till återvinningen och diskat efter att min man har gjort matlådor inför veckan. Så jag har fått drygt 5000 steg, bara på att greja hemma.

Med hjälp av Lifestyleplannern har jag planerat veckans träning och vad jag ska fokusera på. Den här veckan ska jag försöka få mer balans, så att jag inte behöver hoppa över träningspass. Mitt mål är, att kroppen ska vänja sig vid att springa igen (helst tre pass per vecka) och att det ska kännas lätt. Jag vet inte hur många pass det kommer krävas, innan jag når dit. Min förhoppning är att det ska komma tillbaka snabbt. Men jag har ju ingen aning.

Ja, sen ska jag försöka att rycka upp mig och vara positiv. Saker och ting brukar ordna sig och det finns värre, mycket värre saker som kan hända,  än att bli arbetslös.



lördag 16 april 2016

Mysig lördag med vänner

I morse vaknade jag vid sjutiden. Jag smög ut och tog mig ett bad i spabadet. Regnet trummade mot tyget (samma som till båtkapell), fåglarna kvittrade och jag slappnade av. Efter en halvtimmes bad gjorde jag mig i ordning och hämtade Ing-Marie. Hon bjöd mig på frukost på Cafė Java i Örebro. De har ungefär samma utbud som på en hotellfrukost. Vi satt och åt och pratade i drygt en timme. Ing-Marie är tio år äldre än jag och berättade om flera vänner som blivit sjuka. Hon konstaterade att det verkar som om det mesta börjar krångla efter att man fyllt 60.

När jag kom hem fick jag springa i ilfart till stan. Halv två hade jag en lunchdate med Annika och Katta. I nästan två timmar satt vi och pratade om livets utmaningar. Det är utmaningar  vi väljer att se och beskriva  svårigheter vi blir drabbade av. Vi konstaterade att livet bjuder på få lugna perioder där allt bara flyter på. Alla tre är överens om att stress skapar ohälsa. Annika är yogainstruktör och tänker noga och medvetet på vad hon äter. Katta går på Annikas yogalektioner, för att stressa av. Vi promenerar alla tre med samma syfte. Jag är den enda som försöker löpträna. Ibland undrar jag varför jag biter mig fast så vid idén om att jag ska få igång löpningen igen. Den största orsaken till det tror jag är, att det är så smidigt att springa. Inga tider att passa och jag kan göra det ensam. Inte behövs det någon speciell utrustning heller, bara ett par bra skor.

När jag kom hem, körde jag ett kort styrketräningspass. Under den här veckan har jag känt mig stel i ryggen. Antagligen har jag för mycket tid vid datorn på jobbet. Det känns som jag vill stretcha och tänja ut ryggen hela tiden. Därför körde jag överkroppen, för att träna upp den. Rygg, axlar, biceps, triceps och lite core, blev det. 
Nyvaken och glad
Ing-Marie
Lite shopping blev det också i Örebro. Här spexar jag framför spegeln, medan Ing-Marie provar kläder
Nöjd efter lite trx-övingar

fredag 15 april 2016

Fredagsfys

Igår hade jag dammiddag och det blev sent. Så när jag kom hem idag vid fyratiden var jag sådär lagom fredagsmosig. Trött och frusen bytte jag om till springkläder och gav mig huttrande ut i småregnet. Två kilometer uppvärmning och en kilometer fartlek. Jag sprang i spåret och sista kilometern sprang jag snabbt mellan två stolpar och joggade mellan tre och så höll jag på så i drygt en kilometer. Jag klarade det förvånansvärt bra. Varje gång kroppen svarar på utmaningar blir jag löjligt lycklig. Det är ett kvitto på att jag inte är utmattad/stressad, utan istället på väg att bli frisk och stark.

Efteråt duschade jag och sen gick jag ner på stan och hämtade ut två paket. Totalt fick jag drygt 12000 steg idag. Bra med både träning och vardagsmotion.

onsdag 13 april 2016

Vilodag

Planerad vilodag idag eftersom jag arbetade sent. Lite tungt är det att vara på plats drygt 10 timmar på jobbet. Det var ett sent möte jag fick vänta på. Så jag var inte det minsta träningssugen idag. Men jag gick min lunchpromenad och har fått ihop 11000 steg idag.

I morgon ska jag ha middag för ett gäng vänner. Så jag fick handla på ICA ikväll också. Inte konstigt att jag är trött!

Fick hem mina nya träningsskor idag. Tyvärr var de för små och jag får skicka tillbaka dem. Inget flyt med mina sko-beställningar på sistone, då flera par varit för små. Kanske har fötterna svällt...

tisdag 12 april 2016

Hemmaträning med TRX

Äntligen fick jag till ett styrkepass med TRX:n! Jag började med knäböj som uppvärmning och därefter blev det utfall, rodd, armhävningar,  mountain climb, sidoplanka, situps med böjda ben, hamstring curls. Det kändes som om jag fick kramp i benen, men kroppen svarade bra.

Dessutom fick jag till en lunchpromenad idag och kom upp i drygt 11000 steg. En klapp på axeln för bra träning och vardagsmotion. Det märks att det är vår och att min motivation till träning har ökat. Ljuset gör att det är lättare att träna, även om det är sent. Så skönt och det känns som om livet blir mer meningsfullt när jag orkar fler aktiviteter.

måndag 11 april 2016

Bra start på veckan!

Underbart väder idag också och jag tog mig ut på en promenad under lunchen. Jag lyckades hitta en underbar grusväg som ledde direkt ut på landsbygden. Det var som himlen för mig att promenera där.  Jag gick säkert i 20 minuter innan jag köpte mig en sallad som jag åt väldigt snabbt, för att kompensera för promenaden.

Planen var att sluta 15 för att komma iväg på en kort springtur och det lyckades jag faktiskt med. Tre kilometer blev det och jag fokuserade på att ta i lite mer. Jag får ju påminna mig själv om att löpning är träning som ska kännas och då menar jag att det inte ska vara för mysigt. Träning ska vara jobbig. Så idag lyckades jag få en snittid på 6:57. Den snabbaste kilometer var den sista och det är jag jätte nöjd med.

När jag hade ätit och satt och pustade, hörde syrran av sig och ville promenera. Det hakade jag förstås på. När det är fint väder gäller det att passa på! Jag är lika trött i benen idag som igår kväll. Men idag har jag gått drygt 21000 steg. En väldigt bra dag alltså!
Här är grusvägen vid jobbet
Jag som är nöjd och belåten efter springturen
Här är stigen i skogen bakom vårt hus

söndag 10 april 2016

Härliga söndag

Vakande av solsken och fågelkvitter. Humöret steg direkt till topp och jag tog med frukosten ut på altan. En filt över benen och solens strålar värmde. Så härligt att kunna äta frukost ute! Det var årets första, men inte den sista, o jag får bestämma. Jag blev sugen på trädgårdsarbete. Fylld av glädje och energi, tog jag mig an en del av rabatterna. Är det inte konstigt att ogräs alltid blir grönt och livskraftigt först av alla växter? Om man inte tar det direkt så här på våren, tar det gärna över rabatterna. Men nu är fint i mina rabatter ett tag.

Egentligen skulle jag ha sprungit, men efter två timmars rensande, där jag hukar mig, klättrar (har släntar med blommor) och står och går, blev jag trött. Så jag bestämde mig för att hoppa över det. Istället städade jag hela huset, strök dukar och åkte till Katta. Vi tog en skogspromenad om 5 kilometer. Det var så underbart! Inga motorljud, inga människor, bara skog, stig, solsken och fåglarna som kvittrade. Samtidigt delger vi varandra och bearbetar det som hänt sedan senast. Ett liv utan nära vänner, skulle vara mycket, mycket torftigt.
Katta

lördag 9 april 2016

Lördagsmys

Idag sov jag faktiskt längre och gick upp först vid halv åtta. Efter en lång frukost handlade jag lite mat. Min syster med sambo och son, var här på lunch. Sofie, Micke och Steffie var också här och det var mysigt att träffas allihop ett tag. Under barnens uppväxt bodde vi grannar och umgicks jämt och ständigt. Syrrans son Simon var som son hos oss och våra tjejer sprang som barn i huset hos syrran. Vi kallade oss för "storfamiljen". Men så flyttade vi för nio år sedan och då glesades kontakten av naturliga skäl ut. Därför är det extra mysigt när vi träffas allihop. Ja, idag saknade vi ju äldsta dottern Sara, som bor i Göteborg. Men när vi planerar aktiviteter, så tänker vi alltid in henne. Idag pratade vi om att vi ska gå på Les Miserables i Karlstad och då måste vi göra det när Sara är här.

På kvällen tog Sofie och jag en långpromenad och jag köpte en påse godis. Det är det första i sockerväg jag äter den här veckan. Jag njöt av varje godisbit. I morgon ska jag springa igen. Jag har fortfarande grym träningsvärk efter torsdagens tur.

Jag och min syster i en kohage i slutet av juni förra året



fredag 8 april 2016

Det här med alltför kort lugg

Var till min fantastiska frisör idag och fick håret klippt. Hon klippte ur håret en hel del, vilket gör det mer lockigt. Mitt hår har tjocka hårstrån och dessutom har jag mycket hår. Så efter några veckor blir det tungt och hängigt. Så det gäller att klippa ur/tunna ur det rejält och det gör min frisör varje gång.

Idag blev jag väldigt nöjd, förutom längden på luggen.  När den är så kort ser jag inte klok ut. Som vanligt blåste hon det slätt. Det ser jag heller inte klok ut i. Efter varje frisörbesök tvättar jag håret. Dels trillar det korta hårstrån ner överallt efter urklippningen. Dels vill jag inte ha slätt hår.

När jag "busade till" luggen lite med vax, blev den lite mer uthärdlig. Som tur är växer mitt hår snabbt...

torsdag 7 april 2016

Energirik hypokondrisk långsam löpare

Jag har varit otroligt pigg efter vår semesterresa. Två mornar i rad har jag vaknat fyra på morgonen och varit pigg. Trots det har jag legat och dragit mig till halv sex innan jag har gått upp.
Jag har även varit fylld av energi dagtid och har fått mängder av arbetsuppgifter färdiga. Ja, det är så jag blir chockad över mig själv. Som vanligt  (det kan vara så att jag faktiskt lider av hypokondri) börjar jag undra om det här är normalt.  Tänk om jag har blivit bipolär och börjar gå in i den maniska fasen? Jag känner mig så energisk och lycklig. Det är vår i luften. Fåglarna kvittrar och det är ljusare om kvällarna.

Nej, för oss som lider av lättare hypokondri, blir det knappast enklare att höra att en läkare saft "Det finns inga fullt friska människor. De som tror att de är friska, är inte tillräckligt undersökta än'. Det var avsett att vara ett skämt och jag skrattade glatt, när jag hörde det. Men skrattet fastnade lite i halsen och jag började undra om det faktiskt kan ligga lite sanning i det läkaren sa. Så börjar jag grubbla över vilka möjliga dolda sjukdomar jag kan ha just nu.

Crazy tankar man kan ha va!? Tänk att jag har så svårt att njuta av att jag mår bra och känner mig energifylld till tusen! Ja, förutom när det gäller löpningen då. Den går segare än segast.  Idag var jag ute på en tur igen. Kroppen känns tung, trög och stegen stötiga, stela och knäna vobblar (måste börja styrketräna!) Men jag fick ihop 4.5 kilometer  och det är jag superdupernöjd med. Mitt mål är nu att jag ska känna mig bekväm i kroppen, när jag springer.

På senaste tiden har jag lyssnat mycket på "Träningspodden med Jessica och Lofsan". Lofsan talade bland annat om att vi vuxna behöver bli bättre på att även göra de saker vi är dåliga på. Vi kräver ofta att våra barn ska prova på olika aktiviteter, även om de inte klarar av dem så bra. Vi pushar dem att inte ge upp. Men själva är vi sämre på att genomföra saker vi inte är bra på. Det kan till exempel vara därför vi inte deltar i löpargrupper, eftersom vi inte vill jämföra oss med andra och märka att vi är sämre. Det här stämmer in väldigt bra på mig. Jag tycker inte om att göra aktiviteter jag inte är bra på. Jag vill inte löpa i grupp och tycker också det är jobbigt att löpa med någon som är så mycket bättre än jag. Det är också en anledning till att det går trögt med löpningen för mig just nu. Jag märker ju att det går i snigelfart. Det går så långsamt, att jag själv under passet funderar på vad folk jag möter tänker, när de ser mig.

Men nu har jag bestämt mig för att peppa mig själv, till att springa (ordet springa vill jag egentligen inte ens skriva, eftersom jag tycker det går så långsamt att jag bara borde kalla det för jogga eller gogga) och fortsätta springa/jogga/gogga trots att det går skitlångsamt och är skittrögt. Min snittid var 7:37 min/km idag. Så nu var det utskrivet så alla kan se vilken snigel jag är.

onsdag 6 april 2016

Starta om

När jag packade till resan, tog jag fram resväskan från källaren. I den hade jag packat ner alla mina sommarkläder, som jag hade i oktober, när vi var till Gran Canaria. Jag provade dem aldrig, utan strök och packade ner dem. Praktiskt, tänkte jag.

Väl där på plats och jag skulle sätta på mig mina beiga shorts, märkte jag till min fasa, att jag med nöd och näppe fick dem över höfterna. För att knäppa dem, fick jag dra in andan och de satt inte skönt, kan jag säga. På fem månader har jag lyckats lägga på mig flera kilo och det är inte ok! Inte alls!

Så nu försöker jag peppa mig till att äta bättre och motionera mer. Jag har inte sprungit på ett tag nu och det känns jätte trögt och motigt. Men det är ju bara att gilla läget och försöka att motivera sig. Igår åt jag inte en endaste smula sött eller fett och jag motionerade genom att ta en promenad, helt ensam på kvällen. Efter promenaden gjorde jag matlådor till mig och min man (kors i taket!). Idag har jag inte heller ätit en endast sötsak eller något som är fett. Det kan tyckas enkelt. Men jag har faktiskt blivit utsatt för frestelser. Min man satt och åt en påse smågodis igår kväll, som han hade köpt. Ikväll satt han ännu en gång med en skål godis. Inte vilket godis som helst, utan kolor... med papper på. Alla som känner mig, vet hur ljudkänslig jag är. Varje prassel påminner mig om att jag skulle kunna välja att ta en godisbit. Men jag är ståndaktig och håller emot.

Min plan är, att jag ska motionera varje dag och därefter lägga till pass med styrketräning och löpning. Under en längre tid, ja sedan nyår, har jag försökt att komma igång med träning, utan att lyckas få in det som en vana. Det blir utmaningen för mig nu, att få in träning som en vana igen.

Här är de shortsen som sitter som berg, numera



Bildbomb från Corralejo

Nu har jag äntligen tagit mig samman och visar lite fler bilder från vår resa.

Ett glatt gäng, trots spöregn





Fantastisk strand!





söndag 3 april 2016

Mulet och kyligt

Igår var det mulet hela dagen. Eftersom det blåser hela tiden, upplever jag att det är kyligt. Två långpromenader blev det i alla fall. På förmiddagen gick vi till hamnen och på eftermiddagen till stranden och havet. När jag kommer hem laddar jag upp fler bilder från veckan. Internet är så dåligt, att jag bara kan ladda upp två bilder härifrån.
Idag var vi till en marknad en bit härifrån och jag hittade ett och annat vi köpte. När solen började kika fram gick vi mot hotellet och la oss vid poolen. Men efter en knapp timme blev det mulet igen. Brrr!